Protezler (Porselen Kuron, Laminate Veneer Kuron, Zirkonyum Veneer Kuron, Empress Veneer Kuron)
Sabit protezler, mevcut dişlerden destek alan ve yapıştırılarak sabitlenen protezlerdir. Hasta tarafından manuel olarak çıkarılamadıklarından sabit protez olarak adlandırılırlar. Metalik bazlardan veya metal olmayan bazlardan yapılırlar. Tek dişin üzerine yapılan kaplamalar veya eksik dişleri geri kazandırmak için komşu dişlerin küçültülmesiyle yapılan köprüler, her ikisi de sabit protez türüdür.

Protez diş tedavisi, kaybedilen dişleri veya ağız içi çevre dokuları hastaya geri kazandırmayı amaçlayan bir diş hekimliği bölümüdür. Dişlerin ve çevre dokuların kaybı estetik, fonksiyonel, fonetik ve psikolojik sorunlara neden olabilir ve bu nedenle protez kullanılarak telafi edilmelidir. Diş protezleri sabit, hareketli ve implant üstüne takılan protezler olarak sınıflandırılabilir.
Çıkarılabilir protezler, dişlerin yanı sıra eksik bölgeden kalan diş eti ve kemiklerle desteklenen protezlerdir. Genellikle kalan dişlerin sayısı ve konumu sabit bir proteze izin vermediğinde kullanılırlar.
Eksik alanları destekleyebilmek için doldurdukları için sabit protezlere göre boyutları daha büyüktür. Hasta tarafından kolayca çıkarılıp takılabilirler. Dişlerin kısmen kaybedildiği durumlarda kanca veya hassas bağlayıcılarla kalan dişlere takılan protezlere hareketli bölümlü protezler denir. Tüm dişlerin kaybedildiği durumlarda dişsiz bölgenin diş eti ve kemiğine oturan protezlere total protez denir.
İmplantlar, eksik dişleri değiştirmek için çene kemiğine monte edilen kök şeklinde titanyum vidalardır. İmplantlar kullanılarak, eksik bir diş, komşu dişlere dokunmadan mümkün olduğunca doğal bir şekilde yerine konabilir. Hareketli protez kullanmak zorunda kalan hastalar protezlerini sabit proteze çevirebilir. Alternatif olarak, total protezin hareketini en aza indirmek ve tutma güçlerini arttırmak için de kullanılabilirler. Protezin sınırlarının kaldırılması açısından implantlar çeşitli alternatifler sunmaktadır.
Protez diş tedavisinde estetik de önemli bir konudur. Dişlerdeki renk, şekil ve boyut, kırıklar, aşınmalar, gelişim bozuklukları, aralıklar ve pozisyon düzensizliklerini düzeltmek için daha iyi bir görünüm elde etmek için estetik uygulamalar yapılabilir.
Bu uygulamalar için anahtar malzeme porselendir. Özellikle son yıllarda popüler olan ve yaygın olarak kullanılan metal olmayan porselenler oldukça doğal, estetik bir uygulama sunmaktadır. Metal olmayan porselenler kullanılarak yapılan kaplamalar ve yapıştırılan tırnaklara benzer şekilde dişlerin sadece görünen yüzeyine yapıştırılan lamina porselenler estetik iyileştirme uygulamalarına çok güzel örneklerdir.