Dolar 23,3515
Euro 25,2474
Altın 1.475,73
BİST 5.554,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Hemoroid cerrahisi nedir? Hemoroid tedavisi nasıl yapılır?

Hemoroid, anüs çevresindeki iç (arteriyel) ve dış (venöz) kan pleksusunu ifade eder. Bu terim genellikle bir hastalığı ima etmek için kullanılsa da, aslında anüsün kan damarlarını ifade eder.

Hemoroid cerrahisi nedir? Hemoroid tedavisi nasıl yapılır?
REKLAM ALANI
A+
A-
10.06.2021
183
ABONE OL

Bu damarlar çeşitli nedenlerle tıkandığında veya şiştiğinde ağrıya, dışkıda parlak kırmızı kana, makatta kaşıntı ve rahatsızlığa, ağrı nedeniyle dışkıdan kaçınmak sonucunda bağırsak alışkanlıklarında değişikliklere neden olurlar. Altta yatan neden belirlenemeyebilir veya birden fazla faktör sorumlu olabilir. Öte yandan, hemoroid alevlenebilir ve ardından herhangi bir tedavi olmaksızın kendiliğinden gerileyebilir.

İç hemoroidleri tanımak zordur ve ileri evrede makattan kanama, makat ağrısı, kaşıntı, yanma veya anal kanaldan dışarı sarkma gibi semptomlarla kendini gösterir.

ARA REKLAM ALANI

Ancak dış hemoroidler, anüsten daha kolay ve daha hızlı çıkabildikleri için hastalar tarafından daha kolay fark edilir.

Hemoroid tek bulgu olabilir, ancak sıklıkla anal fissürler ve fistüller de eşlik edebilir.

Dışkıda parlak kırmızı kan, sürekli anal ve rektal ağrı ve yanma, dışkıyı çıkarken keskin ağrı, anal kaşıntı ve rahatsızlık, anüs çevresinde şişlik ve rektal ağrıya neden olabilen “kazık” adı verilen bir yumrunun varlığı; Doktorunuzu ziyaret etmeyi gerektiren işaretler.

Doktorunuz kesin hemoroid teşhisi için fizik muayene yapacaktır. Doktorunuz eldiven giyerek ve eldivenli parmağa kayganlaştırıcı damlatarak rektumunuzu ve anüsünüzü kontrol edecektir.

Hemoroidlerde cerrahi tedavi genellikle ilk seçenek değildir, çünkü akut alevlenmeleri spontan gerileme izleyebilir. Ağrıyı ve diğer rahatsız edici semptomları yönetmek için ağrı kesiciler ve anal kremler, müshil ilaçlar ve diyet önerileri, sağlıklı ve lifli beslenme, daha az alkol veya sigarayı bırakmak, kabızlıktan ve sıcaktan kaçınmak dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere bir dizi ameliyatsız yöntem mevcuttur. su oturma banyosu.

Ameliyatsız tüm seçenekler deneniyor, ancak hemoroidler devam ediyor ve kronikleşiyorsa veya şiddetli ağrı, şişlik, iltihaplanma ve sert yumrular varsa veya hastanın tolere etmesi kolay olmayan tromboze hemoroid varsa, seçenek minimal invaziv cerrahidir. (lastik bant ligasyonu, skleroterapi, hemoroid arterinin tıkanması, kızılötesi, lazer) veya hemoroidlerin cerrahi olarak çıkarılması (hemoroidektomi).

Minimal invaziv prosedürler

Lastik bant ligasyonu: Kan akışını durdurmak için iç hemoroidin tabanına bir veya iki lastik bant yerleştirilir ve hemoroidlerin (kazıkların) büzülmesi ve düşmesi beklenir.

Skleroterapi: Büzülme ve skar dokusu oluşumunu sağlamak için hemoroid dokusuna sklerozan kimyasal madde enjekte edilir.

Hemoroidal arter ligasyonu: Hemoroidal arter Doppler ultrason rehberliğinde görselleştirilir ve bağlanır (bağlanır). Kan akışı bloke olduğu için hemoroid küçülür ve kaybolur.

Kızılötesi: Katları besleyen damarlar, kızılötesi ışınlar kullanılarak pıhtılaştırılır.

Lazer: Temel prensip kızılötesi pıhtılaşma ile aynıdır; besleyiciler lazer enerjisi kullanılarak pıhtılaştırılır ve böylece hemoroid sertleşir ve kendiliğinden geriler.

Ameliyat

Minimal invaziv prosedürlere rağmen hemoroid tekrarladığında ve/veya cerrahınız minimal invaziv yöntemlerin işe yaramayacağını düşündüğünde (çok büyük veya tromboze hemoroidler) veya tercih ederseniz ameliyat bir seçenek haline gelir. Hemoroidin cerrahi tedavisi, hemoroidin cerrahi olarak çıkarılmasını (hemoroidektomi) ve hemoroidin üzerine zımbanın yerleştirilmesini yani zımbalı hemoroidektomiyi içerir.

Hemoroidektomide bir hemoroid cerrahi olarak çıkarılırken, zımbalı hemoroidopekside kan akışını durdurmak için katların besleyicisine zımba yerleştirilir.

Hemoroid tedavisinde her hastaya en uygun tedaviyi seçmek başarı için çok önemlidir. Uygun olmayan tedavi yöntemleri hastalığın ilerlemesine neden olacak ve gelecekteki tedavi seçeneklerinin azalmasına neden olacaktır.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.