Genç Kadınlar Skolyozdan Daha Çok Etkileniyor
Cerrahi, zamanında teşhis ve uygun hasta seçimi ile estetik problemler olmadan düz bir omurga sağlayabilir ve hastalar yaşıtları gibi tüm spor aktivitelerine (profesyonel seviye hariç) katılabilirler ve ileride çocuk sahibi olabilirler.

Skolyozun (omurga eğriliği) nedeni tam olarak anlaşılmasa da en güçlü teori genetiği önermektedir.
SKOLYOZ, ORTODONTİK PROBLEMİ OLAN KİŞİLERDE DE GÖRÜLÜR.
Skolyozun fark edilebilmesi için omurga eğriliğinin belirli bir açıyı geçmesi gerekir. Aksi takdirde, gözlemlemek zor olabilir. Alt sırttaki skolyoz, 30-35 derecelik eğriliğe kadar fark edilmeyebilir. Çocuk fazla kiloluysa, skolyoz ilk fark edildiğinde, durum cerrahi bir aşamaya ulaşmış olabilir. Çocuk zayıfsa ve skolyoz sırt bölgesindeyse durum daha erken yaşta fark edilebilir. Ayrıca ortodontik sorunları olan hastalarda skolyozun daha sık görüldüğünü söylemek mümkündür.
KORSEYE RAĞMEN SKOLYOZ İLERLEYEBİLİR
25 dereceye kadar olan skolyoz vakalarında, hastalığın ilerleme potansiyelinin arttığı ergenlik döneminde hastalar daha yakından izlenir. 35 dereceye kadar olan skolyoz vakalarında korse tedavisi yapılabilmektedir. Başlangıçta korse günde 23 saat kullanılır ve skolyoz başlangıç yaşına bağlı olarak daha uzun süre korse kullanılması gerekebilir. Ancak skolyoz korseye rağmen %60 ilerleme potansiyeline sahiptir.
SKOLYOZ KRONİK BİR HASTALIK DEĞİLDİR
Mevcut tedavi yöntemleri ile skolyoz artık kronik bir hastalık olmaktan çıkmıştır. Eğriliği 40 dereceden fazla olan skolyoz hastalarında cerrahi işlemler yapılabilir.