Dolar 32,3693
Euro 35,0908
Altın 2.324,13
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Çocuk Kardiyolojisi ve Kalp Damar Cerrahisi hakkında

Çocuklarda, doğuştan kalp kusurlarının ve cerrahi müdahale gerektiren kazanılmış kalp hastalıklarının tedavisi için kalp cerrahisi yapılır.Çocuklarda doğuştan veya sonradan kazanılmış kalp hastalıkları olabilir.

Çocuk Kardiyolojisi ve Kalp Damar Cerrahisi hakkında
REKLAM ALANI
A+
A-
06.06.2021
349
ABONE OL

Çocuk Kalp Damar Cerrahisi

Çocuklarda, doğuştan kalp kusurlarının ve cerrahi müdahale gerektiren kazanılmış kalp hastalıklarının tedavisi için kalp cerrahisi yapılır.

ARA REKLAM ALANI

Çocuklarda doğuştan veya sonradan kazanılmış kalp hastalıkları olabilir.

Günümüzde pediatrik popülasyondaki doğumsal kalp anomalileri başarıyla tedavi edilebilmektedir. Çocuk Cerrahisi Kliniği olan Merkezlerde ileri cerrahi tekniklerle yapılan tedaviler sayesinde çocuk popülasyonu sağlıklı bir yetişkin olarak yaşamlarını sürdürebilmektedir.

Bu sorunları gelişmiş yöntemlerle tespit etmek ve doğumdan hemen sonra ameliyatla ortadan kaldırmak mümkündür. Benzer şekilde çocuklarda teşhis edilen kalp hastalığı da cerrahi veya ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Ancak özelleşmiş merkezlerde çocuk kalp ameliyatları yapılabilmektedir. Bu merkezlerin sayısı bir elin parmaklarıyla sayılabilir.

Pediatrik kalp hastalıkları çeşitli kalp anomalilerine sekonder gelişebilir. En yaygın olanı venöz kanın arteriyel dolaşıma sızması ile karakterize olan “mavi bebek sendromu” dur. Bu bebeklerin ten rengi morumsu ve zayıf egzersiz kapasitesi çok yaygındır. Resim bazen bayılma içerebilir. Öte yandan, bazı bebekler arteriyel kanın venöz dolaşıma sızmasına neden olan anomaliler geliştirebilir. Bu bebeklerde akciğer enfeksiyonu çok yaygındır ve bunu kalp yetmezliği izler.

Bebeklerde görülen bir diğer kalp hastalığı grubu da romatizmal kalp hastalıklarıdır. Hastalık genellikle boğazda bakteri kolonizasyonundan kaynaklanır ve kalp kapakçıklarında bozulmaya yol açar.

Ayrıca ritim bozuklukları bazen doğuştan kalp anomalilerine sekonder hatta sebepsiz de gelişebilmektedir.

Kalp problemi olan çocukların en sık şikayetleri morarma, çabuk yorulma ve ağlama, koşma ve hatta yürüme ile tetiklenen morarmadır. Birkaç adım yürürken çocuk yorulur ve çömelerek dinlenmesi gerekir. Aile öyküsünde kalp hastalığı varsa annenin bu tür belirtilerden haberdar olması ve çocuğu doktora muayene ettirmesi gerekir.

Pediatrik kalp hastalıkları ameliyatlı veya ameliyatsız (ilaçlarla) yöntemlerle başarılı bir şekilde tedavi edilebilir. Pediatrik kalp cerrahisinde açık veya kapalı teknikler kullanılabilir. Kalp kateterizasyonunda femoral damar delinir ve kateter kalbe ilerletilerek deliklerin kapatılması ve stenotik segmentlerin genişletilmesi sağlanır.

Pediatrik kalp cerrahisi çok özel bir alan olduğundan ve bu ameliyatlar erişkin kalp cerrahisinden çok daha karmaşık olduğundan mükemmel bir ekip çalışması ve multidisipliner yaklaşım gerektirir. Bu ekip pediatrik kardiyolog, kalp damar cerrahı ve fizik tedavi uzmanından oluşmaktadır. Bir tesiste çocuk kalp cerrahisi kliniğinin bulunması, tesis için iyi bir referans olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda çocuk kalp ameliyatlarında önemli başarılar elde edilmektedir.

Medicana Hastanelerinde yenidoğandan çocuklara kadar tüm çocuk yaş gruplarındaki doğumsal ve sonradan edinilmiş kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisi bu alanda deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından son teknoloji cihazlarla yapılmaktadır.

Hastanemizde çocuk kalp hastalıkları için kullanılan tanı yöntemleri:

  • İnvaziv olmayan tanı yöntemleri:
  • Elektrokardiyogram
  • telekardiyogram
  • ekokardiyografi
  • Holter izleme
  • Kardiyak stres (koşu bandı) testi

Yarı invaziv tanı yöntemleri:

  • Kardiyak MR
  • Kardiyak BT
  • İnvaziv teşhis yöntemleri:
  • Konvansiyonel kalp kateterizasyonu ve anjiyografi:

Bu yöntem, non-invaziv muayeneler yetersiz kaldığında veya ek bilgiye ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Yeni doğanlar ve küçük çocuklar sedasyon veya genel anestezi gerektirebilir.

Anjiyografi görüntülerinin kalitesini en üst düzeye çıkaran Flat Panel adı verilen anjiyografi cihazları, Türkiye’de ve dünyada hastanemiz dahil sadece birkaç merkezde bulunmaktadır.

Medicana Hastaneler Grubu, doğumsal kalp hastalıklarının tanı ve tedavisinde deneyimli çocuk kardiyologları, kalp cerrahları ve anestezistler tarafından yeni teknolojiler kullanılarak kaliteli hizmetin sunulduğu öncü kuruluşlardan biridir.

Fetal Ekokardiyografi: (Fetus kalbinin incelenmesi)

Son on beş yıl içinde fetal anomalilerin tanısında dikkate değer ilerlemeler, ultrason görüntüleme tekniklerinin muhteşem gelişiminden kaynaklanmaktadır. Son zamanlarda, yüksek çözünürlüklü ultrason cihazlarının geliştirilmesi, fetal kalbin anatomisini ve anomalilerini inceleme yeteneği ile sonuçlanmaktadır.

Fetal ekokardiyografi rutin obstetrik ultrasona göre daha karmaşık ve komplike bir incelemedir. Bu nedenle kardiyak anomali riski yüksek hastalarda düşünülmelidir. Fetal ekokardiyogram endikasyonları üç kategoride ele alınır: fetal, maternal ve ailesel.

Bir kalp ameliyatının sonucu, çocuğun genel sağlığına, hastalığına ve ameliyatın türüne bağlıdır. Çoğu çocuk tamamen iyileşir ve normal ve aktif bir yaşama geçer.

Medicana Hastanelerinde çocuğunuzun tıbbi ve cerrahi bakımını kalp damar cerrahları, kardiyologlar, kalp anestezistleri, kalp damar cerrahisi hemşireleri ve görüntüleme teknisyenleri üstlenir. Tüm ekip, çocuk kalp hastalıkları alanında iyi eğitim almış ve eğitim almış uzmanlardan oluşmaktadır.

Ayrıca çocuk kalp damar cerrahisi ekibi hastanelerinizin diğer uzmanları ile işbirliği yapmaktadır. Multidisipliner yaklaşımımız mümkün olan en iyi bakımı sağlar.

Her biri ekibin bir üyesi olarak görev yapan bu uzmanlar, kalp hastalığı durumunda sağlığın birçok yönünü ele almak için kapsamlı bir bakım planı oluşturur.

İlk ziyaretinizden itibaren ailenizin tüm tıbbi, fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamaya kendini adamış profesyonel bir ekiple tanışacaksınız. Ailenizin sağlık deneyimini yönetilebilir hale getirmek için her adımı atıyoruz.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.