Beyin Anevrizmaları İçin Neştersiz Tedavi
Embolizasyon adı verilen bu tedavi yöntemi, son teknoloji görüntüleme cihazları ve son derece özel malzemeler kullanılarak gerçekleştirilir. Başarılı bir tedavi için hekimin özel olarak eğitilmiş (girişimsel nöroradyoloji) ve deneyimli olması gerekir

Beyin damarlarındaki çıkıntılı, kabarcık benzeri oluşumlara anevrizma denir ve yırtılması halinde yüksek ölüm ve sakatlık riski taşır. Bu nedenle tespit edilen anevrizmaların tedavi edilmesi gerekir. Günümüzde ileri tıbbi teknolojiler sayesinde anevrizmalar kasık bölgesinden kateter takılarak neştersiz ve açık ameliyatsız tedavi edilebilmektedir.
AİLE GEÇMİŞİNDE ANEVRİZMASI OLAN KİŞİLER YÜKSEK RİSK ALTINDADIR.
Beyindeki zayıflamış bir damarın balonlaşması olan anevrizma herhangi bir şikayete neden olmadan kalabilir, ancak aniden yırtılırsa ölüme veya ciddi felce neden olabilir. Bu nedenle anevrizma tanı konulduktan hemen sonra tedavi edilmelidir. Ailesinde serebrovasküler hastalık öyküsü olanlar, yakın akrabalarında anevrizma olanlar veya yüksek tansiyonu olan hastalar daha da yüksek risk altındadır. Sigara içen hastalarda anevrizma kanama riski, içmeyenlere göre daha yüksektir.
SADECE KASIKTAN KATETER YERLEŞTİRİLMESİ
Daha önce anevrizma tedavisi açık beyin cerrahisi ile sınırlıydı. Son yıllarda tıptaki gelişmiş yöntemlerle açık ameliyatsız anevrizma tedavisi mümkün; kasık bölgesinden bir kateter sokulur ve etkilenen damara doğru yönlendirilir. Bu tedavi için gereken süre açık cerrahiye göre çok daha kısadır ve hastalar birkaç gün içinde normal günlük hayatlarına dönebilirler.