Dolar 32,3294
Euro 35,1232
Altın 2.302,47
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

5 Soruda Robotik Akciğer Kanseri Tedavisi

Robotik cerrahi bir kamera kolu içerir, ve cerrahi aletlerin takıldığı mekanik kollar. Cerrah, ameliyat masasının yanındaki bir bilgisayar konsoluna oturur ve bu robotik kolları kontrol ederek ameliyatı gerçekleştirir. Konsol, cerraha cerrahi bölgenin yüksek çözünürlüklü, büyütülmüş ve 3 boyutlu görüntüsünü sağlar. Cerrah, yardımcı operasyon ekibini konsol masasından yönlendirir.

5 Soruda Robotik Akciğer Kanseri Tedavisi
REKLAM ALANI
A+
A-
02.10.2021
176
ABONE OL

Cerrahi akciğer hastalıklarında ve akciğer kanserinde robotik cerrahi veya robot yardımlı cerrahi, geleneksel yöntemlere kıyasla karmaşık işlemlerde cerrahlara daha fazla doğruluk, esneklik, kontrol ve güvenlik sağlar. Akciğer kanserlerinde lenf bezi çıkarma işlemi video yardımlı ameliyatlara göre daha başarılı yapıldığından robotik yöntemler onkolojik avantajlar sağlamaktadır

ROBOTİK CERRAHİ İLE AÇIK VE DİĞER KAPALI AMELİYATLAR ARASINDAKİ FARK NEDİR?

. Robotik cerrahi, minimal invaziv olarak adlandırılan ve küçük kesilerden gerçekleştirilen kapalı bir ameliyat türüdür. Göğüs cerrahisinde video yardımlı torakoskopik kapalı ameliyatların açık ameliyatlara üstünlüğü kanıtlanmıştır. Da Vinci Robotu 200 yılında ABD’de FDA tarafından onaylandıktan sonra, çeşitli alanlarda birçok hastalığın tedavisi için Amerika ve Avrupa hastanelerinde hızla yaygın bir uygulama haline geldi. 

ARA REKLAM ALANI

AVANTAJLARI NELERDİR?

Geleneksel yöntemlere kıyasla robotik sistemi kullanan cerrahlar, operasyon sırasında daha yüksek doğruluk, esneklik, kontrol ve cerrahi bölgeyi daha iyi görme olanağına sahiptir. Robotik sistemle birlikte kullanılan aletler, toraks içinde bir bileğin esnekliğini sağlar. Robotik cerrahi sistemleri ile cerrahlar, aksi takdirde zor veya imkansız olabilecek hassas ve karmaşık işlemleri gerçekleştirebilmektedir.

Minimal invaziv robotik cerrahinin avantajları şunlardır: Daha Az

Komplikasyon (örn. Yara yeri enfeksiyonu), daha az ağrı, daha az kan kaybı, daha hızlı iyileşme, daha küçük ve daha az fark edilen kesi izleri.

HERHANGİ BİR RİSK VAR MI?

Robotik cerrahide konvansiyonel yöntemlerdeki benzer komplikasyonlar daha az görülmektedir. Robot ekipmanı, göğüs boşluğu içindeki çevre dokulara minimum düzeyde zarar verir ve komplikasyon oranını azaltır.

HER HASTA UYGUN MU?

Robotik cerrahi her hasta için bir seçenek olmayabilir. Cerrah, robotik cerrahiye uygun olup olmadığını, faydalarını ve risklerini diğer yöntemlerle (açık cerrahi ve video yardımlı cerrahi) karşılaştırarak hastaya açıklar.

HANGİ HASTALIKLAR İÇİN TERCİH EDİLMELİDİR?

Göğüs cerrahisinde robotik cerrahi birçok hastalıkta güvenilir ve güvenli bir şekilde kullanılabilir. Bunlar arasında erken evre “akciğer kanserleri”, göğüs boşluğu içinde iki akciğer arasında yer alan “mediasten”, “diyafram hastalıkları”, “timoma”, “Myastenia Gravis” (timektomi) adı verilen tümörler ve kistler sayılabilir. Akciğer kanserlerinde lenf bezi çıkarma işlemi video yardımlı ameliyatlara göre daha başarılı yapıldığından robotik yöntemler onkolojik avantajlar sağlamaktadır.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.