Dolar 32,3212
Euro 35,0652
Altın 2.306,86
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Japon devi Toyota’dan şok karar satışları durdurdu

JAPON devi Toyota beklenmeyen bir karar aldı. Otomobil devi Türkiye’de dizel otomobil satışını durdurmaya karar verdi. Emisyon skandalı sonrası satışları düşen marka artık Türkiye’de sadece hibrit ve benzinli motor satacak.

Japon devi Toyota’dan şok karar satışları durdurdu
REKLAM ALANI
A+
A-
31.01.2019
818
ABONE OL

Emisyon skandalı sonrası Avrupa’da getirilen önlemler ile satışları düşen Japon devi Toyota geleceğe dönük bir karar aldı.

Otomotiv devi artık dizel üretmeme kararı aldı. 2018 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda araçlarını sergileyen Toyota, 2018 yılı içerisinde Avrupa’da dizel otomobil satışlarına son vereceğini duyurmuştu.

ARA REKLAM ALANI

Otomotiv dünyasını sarsan kararla ilgili Toyota Avrupa’dan yapılan açıklamada “Ana stratejimiz hibrit modeller. Geleceğe bakıyoruz ve dizeller için daha az talep görüyoruz” ifadeleri yer almıştı.

Alınan kararın ardından İtalya başta olmak üzere Avrupa’da dizel üretimini durduran Toyota, Türkiye’de de dizel otomobil satışını sonlandırdı. Japon devi Türkiye’de dizel otomobil satışını bitiren ilk marka oldu.

Öte yandan otomotiv devi yeni otomobili Corolla Sedan’ı piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Adapazarı’nda üretilen Corolla Sedan, daha prestijli tasarımı, en ileri teknoloji ve güvenlik donanımları ve hibrit motor seçeneği ile 14 Şubat’ta satışa sunulacak.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.