Dolar 32,3384
Euro 35,2023
Altın 2.246,65
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Türkiye’de bir ilk! Sancaktepe Belediyesi e-Ruhsat uygulaması hizmete sunuldu

Sancaktepe Belediyesi vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak e-Ruhsat hizmetini devreye soktu. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu sistem sayesinde İmar Durumu,Yeni İnşaat Ruhsat Başvurusu, Yenileme ve Yeniden Ruhsat Başvurusu ile İsim değişikliği ve Tadilat ruhsat başvurusu gibi işlemleri vatandaşlar belediyeye gelmeden Belediye resmi internet sitesi üzerinden rahatlıkla yapabilecek.

Türkiye’de bir ilk! Sancaktepe Belediyesi e-Ruhsat uygulaması hizmete sunuldu
REKLAM ALANI
A+
A-
03.11.2021
894
ABONE OL

Vatandaşların belediye ile olan işlemlerini kolaylaştırmak için her geçen gün yeni bir gelişme ile çalışmaya devam eden Sancaktepe Belediyesi, Türkiye genelinde bir ilke imza atarak ‘e- Ruhsat’ uygulaması ile Yapı Ruhsat Takip Sistemini hizmete sundu.

NE GİBİ HİZMETLER SUNULACAK?

Sancaktepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı iş ve işlemleri yapmak amacıyla geliştirilen “E-Ruhsat Sistemi’ ile İmar Durumu,Yeni İnşaat Ruhsat Başvurusu, Yenileme ve Yeniden Ruhsat Başvurusu ile İsim değişikliği ve Tadilat ruhsat başvurusu gibi işlemleri vatandaşlar belediyeye gelmeden Belediye resmi internet sitesi üzerinden rahatlıkla yapabilecek.

ARA REKLAM ALANI

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

İnternet sitesi üzerinden alınacak kullanıcı adı ve şifre ile birlikte kullanıcılar başvuru yapacakları belge türünü seçip, istenilen bilgileri girdikten sonra bu belge türüne ait zorunlu evrakları ekleyerek başvurularını tamamlayacaklar.

Sancaktepe belediyesi e-Ruhsat

 

Kullanıcılar yapmış olduğu başvurular ile ilgili süreçleri şeffaf bir şekilde kendilerine ait bilgi ekranında görmüş olacak. Ayrıca bu bilgiler vatandaşlara e-posta ve SMS yolu ile gönderilecektir.Bunun yanında vatandaşlar hem yeni başvuruları hem de geçmişe yönelik başvurularını bu sistem sayesinde ekranlarında görme fırsatı bulacaktır.

ZAMANDAN TASARRUF EDİLECEK

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde, halkımız bundan sonra özellikle pandemi döneminde belediyeye gelmek zorunda kalmadan, güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir.

Sancaktepe Belediyesinin bir İlk olarak hizmete soktuğu bu sistem ile ana hedefi, güçlü iletişim, en uygun süre ve üstün şeffaflık elde etmektir.

Tüm bunların dışında sistem sayesinde aynı zamanda kurum personellerinin performansları gözlemlenip daha efektif çalışılabilmesi için ilgili karar destek raporları alınabilecektir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.