Dolar 32,3812
Euro 35,0362
Altın 2.326,46
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Kimler teşrik tekbiri getirir?

Dini konularda merak edilen soruların yanıtları araştırılıyor. En çok merak edilen konulardan biri olan ve anlamı sık sık merak edile teşrik tekbiri hakkında Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Kimler teşrik tekbiri getirir ve Teşrik tekbiri nedir gibi soruların yanıtları araştırılıyor.

Teşrik tekbiri nedir? Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Kimler teşrik tekbiri getirir?
REKLAM ALANI
A+
A-
04.05.2021
299
ABONE OL

Vatandaşlar Diyanet’e sorarak dini konuların yanıtını araştırıyor, merak ettiği konuların detaylarını öğreniyor. En çok merak edilen sorulardan biri de Teşrik tekbiri nedir, konusu odu. Peki, Teşrik tekbiri ne zaman getirilir? Kimler teşrik tekbiri getirir? Teşrik tekbiri nedir?

TEŞRİK TEKBİRLERİNİN DİNÎ HÜKMÜ NEDİR, BU TEKBİRLERİ KİMLER NE ZAMAN GETİRİR?

Hz. Peygamberin (s.a.s.), kurban bayramının arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler vardır (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, III, 315; Dârekutnî, es-Sünen, III, 439, 440).

ARA REKLAM ALANI

Buna göre Hanefîlerde tercih edilen görüşe göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit, her farzın ardından teşrik tekbiri getirmek, kadın erkek her Müslümana vaciptir. Teşrik günlerinde kazaya kalan namaz aynı günlerde kaza edilirken teşrik tekbirleri de getirilir. Teşrik günleri çıktıktan sonra kaza edilmeleri hâlinde ise tekbir getirilmez. Namaz kaza edilmedikçe tekbirler kaza edilmez (Serahsî, el-Mebsût, II, 43-44; İbnü’l-Hümâm, Feth, II, 82). Şâfiî mezhebine göre ise teşrik tekbirleri sünnettir (Mâverdî, el-Hâvî, II, 500-501).

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.