Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sancaktepe’de kavgaya karışan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün 23 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor

Sancaktepe’de “yol verme” kavgasında bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin eski futbolcu Sezer Öztürk hakkında “haksız tahrik altında kasten öldürme”, “haksız tahrik altında iz bırakacak şekilde silahla kasten yaralama” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından toplamda 13 yıl 5 aydan 23 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Sancaktepe’de kavgaya karışan eski futbolcu Sezer Öztürk’ün 23 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor
REKLAM ALANI
A+
A-
18.04.2022
898
ABONE OL

Sancaktepe’de “yol verme” kavgasında bir kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanmasına ilişkin Sezer Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılandığı davada savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sezer Öztürk ile Ömer Genç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanık Duran Genç’in katılmadığı duruşmada, maktulün yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

ARA REKLAM ALANI

Cumhuriyet savcısı davayla ilgili tüm delillerin toplandığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, tutuklu sanık Sezer Öztürk’ün “haksız tahrik altında kasten öldürme”, “haksız tahrik altında iz bırakacak şekilde silahla kasten yaralama” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından toplamda 13 yıl 5 aydan 23 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Tutuklu sanıklar Sezer Genç ile Sezer Öztürk’ün üzerine atılı olan “zincirleme şekilde tehdit” suçundan beraatları istenen mütalaada, sanık Ömer Genç’in ise “haksız tahrik altında kasten öldürme”, “genel güvenliğin tehlikeye sokulması”, 2 kişiye yönelik “silahla kasten yaralama” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından toplamda 14 yıl 6 aydan 27 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaada, tutuksuz sanık Duran Genç hakkında ise Sezer Öztürk’ün kafasına sandalye fırlatarak “silahla basit yaralama” suçunu işlediği iddiasıyla “silahla kasten yaralama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebinde bulunuldu.

Mütalaaya karşı söz verilen sanık Sezer Öztürk, “Ben avukatımla görüşüp savunmamı hazırlayacağım. Daha önce de ifade vermiştim. Onları tekrarlıyorum. Tutukluluğumun devamına ilişkin savcı görüşüne karşılık bir şey söylemek istemiyorum. Eğer karar duruşması olacaksa huzura gelmek isterim. Bu celse rahatsız olduğum için SEBGİS ile katılmak istedim” dedi.

Sanık avukatı Yılmaz Abuşoğlu ise, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Avukatların süre talebini kabul eden mahkeme, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.