Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Şadi Yazıcı, geri adım atan büyükelçilere Akif’in şiiriyle seslendi: Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunumuz

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Türkiye’ni n içişlerine müdahale eden, ancak daha sonra Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet ederek geri adım 10 ülkenin büyükelçisine Mehmet Akif Ersoy’un meşhur şiiriyle seslendi: Yumuşak başlı isek, kim dedi uysal koyunuz! Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunumuz.

Şadi Yazıcı, geri adım atan büyükelçilere Akif’in şiiriyle seslendi: Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunumuz
REKLAM ALANI
A+
A-
25.10.2021
206
ABONE OL

Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik çağrı yapan 10 ülkenin büyükelçisi geri adım attı. Türkiye tarafından olumlu karşılanan bu gelişmeyle ilgili en dikkat çeken paylaşımlardan biri Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’dan geldi.

“KESİLİR BELKİ, FAKAT ÇEKMEYE GELMEZ BOYNUMUZ”

Geri adım atan büyükelçilere Mehmet Akif Ersoy’un şiiriyle seslenen Başkan Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin içişlerine ve egemenlik haklarına hadsizce müdahil olmaya çalışan 10 büyükelçiye Sn Cumhurbaşkanımız güçlü ve kararlı duruşuyla en net cevabı vermiştir. Akif’in de dediği gibi: Yumuşak başlı isek, kim dedi uysal koyunuz! Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunumuz.”

ARA REKLAM ALANI

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

Osman Kavala’nın tutukluğunun dördüncü yılı dolarken; ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda’nın büyükelçileri, yayınladıkları ortak bildiride şu ifadeleri kullandı: “Bugün Osman Kavala’nın tutukluluğunun başlamasının 4. yıl dönümü. Daha önce verilen beraat kararının ardından farklı davaların birleştirilmesi ve yeni davaların açılması yoluyla davasında süregelen gecikmeler, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve Türk yargı sisteminin şeffaflığına gölge düşürüyor. Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçilikleri olarak birlikte, Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri ve iç hukukuyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRILDILAR

18 Ekim’deki bu ortak çağrı sonrası, Dışişleri Bakanlığı da 19 Ekim 2021 tarihinde bir açıklama yayımlayarak ilgili açıklamaya imza atan Büyükelçilerin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını bildirdi.

ERDOĞAN: İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Ekim’de Eskişehir’de yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı’na ortak bildiride imzası bulunan 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen kişi ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıkladı. Büyükelçilerin durumunun görüşüleceği kabine toplantısı sürerken 10 Büyükelçi’den yeni açıklama gelmiş oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.