Mustafa Mizbah Taysı: Küçük esnafımızı zincir marketlere ezdirmeyeceğiz
Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısı ile Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı için adaylığını açıklayan Mustafa Mizbah Taysı, yaptığı son açıklama ile ilçede zincir marketlere karşı ayakta kalma mücadelesi veren küçük esnafa umut oldu.

Adaylık sürecinde Sultanbeyli esnafını ziyaret eden ve kendisine iletilen sorunları tek tek kaleme alarak çözüm sözü veren Mustafa Mizbah Taysı, SOBESO başkanlığını almaları durumunda fahiş fiyatlarıyla vatandaşın belini büken zincir marketlerle ilgili de birtakım adımlar atacaklarını belirtti.
Zincir marketlerin mahalle aralarında ayakta kalmaya çalışan küçük esnafı yok ettiğini vurgulayan Taysı, “Allah’ın izni ve sizlerin destekleriyle Sultanbeyli Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığını devraldığımız takdirde yapacağımız düzenlemelerle bu haksız düzene dur demek için mücadele edeceğiz. Küçük esnafımızı hipermarketler karşısında ezdirmemek için gerekli çalışmaları esnaf büyüklerimiz ile iştişare ederek çözüm noktasında ilerleyeceğiz” dedi.
Açıklamasının devamında “Şikayet eden değil çözüm odaklı çalışacağız” diyen Taysı, şöyle devam etti: “Esnaf odası ne yapar , yada ne işe yarar bunu özellik ile esnafımız bilmeli .Amacı ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük esnafın çözüm adresi olan odamızın ve odalarımızın, yeniden güncellenerek yeni ekonomi akışına entegre olmasını sağlamak için el birliği ile bu mücadeleye ortak olmayı hedefleyen bir zihniyet ile kollarımızı sıvadık. Ben değil Biz anlayışı ile gerek övgüleri gerek eleştirileri ile tüm esnafımızın bu Sese kulak vermesi en büyük temenni ve isteğimizdir. Hepinize saygılar ve sevgiler sunarım.”