Dolar 32,3350
Euro 35,1334
Altın 2.306,70
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MHP’li başkan fabrika basıp üzerinde “Kürdistan” yazan şapkaları yaktırdı

Trabzon Şalpazarı’nda ihbar üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Refik Kurukız, yanına zabıta ekiplerini de alarak Irak Bölgesel Yönetimi’ndeki seçimler için şapka hazırlayan bir fabrikaya baskın yaptı. Kurukız, fabrikada bulunan ve üzerinde “Kürdistan” yazan şapkaların tamamını sokak ortasında yaktırdı.

MHP’li başkan fabrika basıp üzerinde “Kürdistan” yazan şapkaları yaktırdı
REKLAM ALANI
A+
A-
16.09.2021
566
ABONE OL

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde şapka üretimi yapan “Anadolu Şapkacılık” adlı fabrikaya “Kürdistan şapkası üretiliyor” ihbarı üzerine baskın düzenlendi. MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve ekipleri tarafından baskın yapılan baskında toplanan şapkalara “yasa dışı” olduğu iddiasıyla yakıldı.

“DEVLETİMİZE DÖVİZ GİRDİSİ OLUYOR”

Olay sonrası bir açıklama yapan firma sahibi Ömer Özdemir, “Irak bölge yönetiminin önümüzdeki günlerde kendi bölgelerinde yapacakları seçim sürecinde kullanılacak, ihraç edilmek üzere şapka siparişi gelmiştir. Bu siparişler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin izin verdiği çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine başlamış bulunmaktaydık. Bu üretim hem bölgemizde yaşayan bizimle çalışan vatandaşlarımıza iş olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda sağlamaktadır” dedi.

ARA REKLAM ALANI

“BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKMIŞTIR”

Açıklamasının devamında belediye tarafından yapılan bu muamele ile bölgede zor duruma düştüklerini belirten Özdemir, “Şalpazarı Belediye Başkanı’mızın bugün yapmış olduğu ziyarette Irak için ürettiğimiz şapkaları görmüş ve bizlere bu şapkaların yasalara aykırımı sorusunu sormadan, herhangi bir kolluk kuvvetinden yardım istemeden oracıkta şapkaların yasalara aykırı olduğuna ilişkin kanaat getirmiş ve belediye zabıtaları maharetiyle ve nezaretinde şapkalarımızı çevre komşularımızın, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın önünde hunharca yakmak suretiyle ciddi bir maddi zarara yol açmıştır. Ancak maddi zarardan çok bölge halkı önünde yargısız infaz yapmak suretiyle şahsımı, tesislerimizde çalışan arkadaşlarımızı izah edilmesi zor bir durumda bırakmıştır” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.