Dolar 28,9969
Euro 31,2245
Altın 1.860,40
BİST 7.842,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Az Bulutlu
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 17°C
Per 15°C
Cum 9°C

Duha namazı nedir, ne zaman kılınır? Kuşluk namazı nedir, nasıl kılınır?

Dini konularda merak edilen soruların yanıtları araştırılıyor. En çok merak edilen konulardan biri olan ve anlamı sık sık merak edilen duha namazı hakkında, duha namazı nedir, ne zaman kılınır ve kuşluk namazı nedir, nasıl kılınır gibi soruların yanıtları araştırılıyor.

Duha namazı nedir, ne zaman kılınır? Kuşluk namazı nedir, nasıl kılınır?
REKLAM ALANI
A+
A-
04.05.2021
282
ABONE OL

Vatandaşlar Diyanet’e sorarak dini konuların yanıtını araştırıyor, merak ettiği konuların detaylarını öğreniyor. En çok merak edilen sorulardan biri de duha namazı nedir konusu odu. Peki, duha namazı nedir, ne zaman kılınır ve kuşluk namazı nedir, nasıl kılınır?

İŞRAK VEYA DUHÂ (KUŞLUK) NAMAZLARI NE ZAMAN VE NASIL KILINIR?

İşrak veya duhâ namazı; güneşin doğup ufukta beş derece (bir mızrak boyu) yükselmesi ile kerâhet vakti çıktıktan sonra yani güneşin doğuşundan yaklaşık 40-50 dakika sonra ilk kuşluk vaktinde kılınır. Bir hadis-i kutsîde bu namazın faziletine işaretle şöyle buyurulur: “Ey Âdemoğlu, gününün ilk vakitlerinde benim için dört rekât nafile kılmaktan acizlik gösterme ki, günün sonunda seni korumayı tekeffül edeyim.” (Ebû Dâvûd, Tatavvu’, 12)

ARA REKLAM ALANI

Hadis kaynaklarında çokça teşvik edilen duhâ (kuşluk) namazı; dört, sekiz ve on iki rekât olarak kılınabilir (Müslim, Salâtü’l-müsâfirîn, 78-83). En az iki rekât olarak kılınabileceği de söylenmiştir. Bu namazda iki rekâtta bir selam vermek daha sevaptır. Ancak dört rekâtta bir de selam verilebilir (Tahtâvî, Hâşiye, s. 395).

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.