Çavuşoğlu’nun ayar verdiği Yunan Bakan, klavye delikanlılığına soyundu
Türkiye aleyhindeki küstah çıkışları sonrası Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun kameralar önünde ayar üstüne ayar verdiği Yunanistan Dışişleri Bakanı, saldırgan tutumunu sosyal medyada da devam ettirdi.

Türkiye’yi ziyareti sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği basın toplantısında Türkiye aleyhinde skandal ifadeler kullanan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ‘a Çavuşoğlu gereken cevabı verdi. Kameralar önünde ayar üstüne ayar yiyen Yunan bakan, bu kez sosyal medyadan klavye delikanlığığına soyunarak skandal bir paylaşıma imza attı.
Türkiye’ye yönelik suçlayıcı politikasına sosyal medyadan da devam eden Yunan bakan, “Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin iyileştirilmesi için gerekli tek koşul gerginliğin azaltılması ve kışkırtıcı eylemlerden kaçınılmasıdır. Geçmişteki suçlu eylemler önemli ölçüde artmıştır” ifadelerini kullandı.i
Bir sonraki paylaşımında ise Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin Yunanistan ile ilişkilerin iyi olmasına bağlı olduğunu ifade eden Yunan Bakan, Libya ile yapılan Deniz yetki anlaşmasını da muhtıra olarak nitelendirdi.