Bakan Soylu, tabuta sığmayan şehit Selçuk Paker’in seccadesinde namaz kıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehadet şerbetini içen ‘tabuta sığmayan şehit Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker’in seccadesinde namaz kılıp dua etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Şehit Uzman Çavuş Selçuk Paker ‘in evine misafir oldu.
Burada Paker’in ailesiyle iftarını açan Bakan Soylu, namazını ise şehidimizin seccadesinde kıldı. Bakan Soylu’nun namaz kıldığı anları şehidin annesi Sevgi Daşdemir, sosyal medya hesabından paylaştı.
SELÇUK PAKER KİMDİR?
Şehidimiz, 06 Nisan 1991 tarihinde İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. İlköğrenimi Ümraniye’de bulunan Uzun Mehmet İlköğretim Okulu’nda tamamlamıştır. Ortaöğrenime ise o zamanki ismi Atakent Lisesi olan okulumuzda devam etmiştir. Okul hayatını teşekkür ve takdir belgeleriyle taçlandırarak okulumuzdan 18 Haziran 2010 yılında mezun olmuştur.
Şehidimizin sportif faaliyetlere olan ilgisi onun okulumuz basketbol takımında yer almasına yardımcı olmuştur. Bireysel olarak boks sporu ile ilgilenmiş olup kendi yaş ve sıkletinde İstanbul’da dereceler yapmıştır. Şehidimiz Selçuk PAKER , İstanbul Ümraniye Çarşı’da Eyüp KUŞÇU Spor Salonu’nda henüz bir aylık boksörken Eyüp KUŞÇU tarafından çalıştırılarak Sarıyer’de yarışmalara katılmış, 81 kiloda İstanbul birincisi olarak altın madalya almaya hak kazanmıştır. Sportif kişiliğinin yanında çevresine, ailesine karşı görev ve sorumluluklarının da bilincinde ve sürekli öğrenme çabası içerisinde olmaya çalışan bir birey olmuştur.
Edindiği bilgi ve deneyimleri ailesine, çevresine aktarmayı kendisine görev addetmiştir. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev almaktan hiçbir zaman geri durmamıştır. Bu görev ve sorumluluk bilinci sayesinde genç yaşına rağmen toplum içinde saygın bir kişilik olarak yer almıştır.
Şehidimiz, altın kafese konup “VATANIM DA VATANIM” diyen bülbül misali, vatanının huzuru ve mutluluğu için yanıp tutuşan kocaman bir savaşçıydı. Konu su olunca silah arkadaşlarının önceliği içmek iken kendisinin önceliği abdest almak olmuştur. Şehadeti için ailesinden ve çevresinden sürekli dualar istemiş olan şehidimiz, bu kutsal mertebenin manasını özümsemiş KAHRAMAN TÜRK askerlerinden biriydi… 30 Ocak 2016 tarihinde, Diyarbakır Sur ilçesinde hendek operasyonlarının devam ettiği sırada sabah ezanı sonrası İstanbul’da bulunan annesi Sevgi DAŞDEMİR hanımefendi ile telefonda helalleşip sabah namazını birlikte eda etmek istediğini söylemiş ve namaz sonrası göreve gitmiştir. Görev esnasında vatan hainleri ile girdiği çatışmada çokça arzuladığı ŞEHİTLİK mertebesine ulaşmıştır.