Dolar 32,3256
Euro 35,0914
Altın 2.298,82
BİST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

17 günlük kapanmada dikkat çeken 5 detay! Bahçeye inmek bile yasak

Yarın akşam saat 19.00’dan 17 Mayıs Pazartesi 05.00’e kadar sürecek tam kapanma için geri sayım başladı. Tedbirler arasında dikkat çeken detaylar var. Kısıtlamanın konut sitelerinde de uygulanması amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkanlar ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılacak.

17 günlük kapanmada dikkat çeken 5 detay! Bahçeye inmek bile yasak
REKLAM ALANI
A+
A-
28.04.2021
1.095
ABONE OL

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Türkiye tam kapanmaya gidiyor. Yarın akşam başlayacak ve 17 Mayıs’a kadar sürecek tam kapanma tedbirleriyle ilgili yayınlanan genelgede kuralların çeşitli bahanelerle çiğnenmesini engelleyecek 5 önemli düzenleme var.

İşte tam kapanma süreci hakkında dikkat çeken 5 detay;

ARA REKLAM ALANI

– UZAKTAN ÇALIŞAN MEMURUN MUAFİYETİ OLMAYACAK

Sağlık ve güvenlik gibi kritik alanlar hariç kamudaki hizmetler, toplam personelin yüzde 50’sini aşmayacak ölçüde asgari personelle sürdürülecek. Uzaktan çalışan memurun kısıtlamada özel bir muafiyeti olmayacak. Yani ikametgahından ayrılamayacak ve şehirlerarası seyahat yapamayacak.

– OTEL PARTİLERİNE GEÇİT YOK

Kısıtlamada, konaklama tesislerinde rezervasyonunun olması vatandaşlara sokağa çıkma veya şehirlerarası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlamayacak.

– İKAMET İZİNLİ VEYA KORUMADAKİ YABANCIYA DA YASAK

Önceki kısıtlamalarda en çok suistimal edilen konulardan biri olan yabancı pasaportluların dışarıda olmasının bu düzenlemeyle önüne geçiliyor. Muafiyet sadece turistik faaliyet için Türkiye’de bulunanları kapsayacak. Turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacak.

– SİTELERDE BAHÇEYE İNMEK YASAK

Tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek. Site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan özellikle çocuklar ve gençlerin ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacak.

– KEYFİ SEYAHAT OLMAYACAK

17 günlük tam kapanma sürecinde şehirlerarası seyahatlerine cenaze, sağlık sorunu v. b. zorunlu haller dışında izin verilmeyecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.